МАТЕРИАЛИ ЗА ВЕНТИЛИРУЕМИ ФАСАДИ

Предлагаме всички материали ,които включва системата за вентилируема  фасада,която е сертифицирана по Директива ETAG 034,потвърдена и с документ от  ETA.
 Те,материалите,покриват и вътрешния стандарт на Германия, DIN 18516–1,първата редакция ,на който излиза още през 1970г и възприет от много европейски страни.
Основните компоненти на тази система са:
  1.Топлоизолационна подложка,която се поставя между фасадната стена и елементите,които са част от конструкцията на вентилируемата фасада и имат допир с фасадата.
  2.Конструкция.Елементи и профили по проект,на които се монтират облицовъчния материал.Изискванията на DIN 18516–1 са те да са антикорозионни и затова  са:поцинковани,от неръждаема стомана и най-често алуминиеви.
  3.Топлоизолация.Тя трябва да е точно за този тип фасади.
  4.Дюбели за контактното закрепване на топлоизолацията към фасадата.
  5.Пародифузионна мембрана.
  6.Вентилационно разстояние,което по ETAG 034 е минимум 20mm от топлоизолацията до задната част на облицовъчния материал,а по DIN 18516–1 това разстояние не е повече от 150mm.
  7.Облицовъчен материал /екран/.Той може да е HPL,фиброциментови,композитни, винилови, алуминиеви,поцинковани,с титаново покритие ,стъклофибърни бетонови плоскости,керамика и други.

Имайки пред вид важността на вентилируемата фасада не само за естетическото възприятие на сградата,но и останалите задачи,които тя решава за цялостния комфорт на обитателите й,моля,при запитване да изпратите и техническата й документация с цел прецизното й офериране.
Ако в проектите имате точен производител на облицовъчния материал,вие ще получите ценови предложения с варианти на различни производители на субконструкцията и топлоизолацията,като тези на конструкцията освен,че са сертифицирани всичките й компоненти ,притежават и предоставят системната си гаранция и поемането на застрахователни рискове за допълнителна сигурност.